Complete zwangerschapscursus

Praktische toepasbaar.

In de eerste zes lessen (zonder partner) wordt je kennis vergroot over bevallen en krijg je inzicht in wat je allemaal zelf kunt doen om de bevalling positief te beïnvloeden. Informatie en praktische tips worden afgewisseld met oefeningen (adem en ontspanningsoefeningen, lichte yoga, mindfulness en hypnobirthing). Waarom zoveel lessen zul jij je misschien afvragen? Heel simpel omdat door herhaling en veel oefenen de kans vergroot op een positieve beval ervaring los van hoe de bevalling verloopt. Je krijgt meer vertrouwen, kunt bewustere keuzes maken en loslaten waar je geen controle over hebt.

In de laatste twee partnerlessen gaan jullie samen ervaren wat helpt om met pijn om te gaan. Als partner ontdek je hoe jij je vrouw rustiger door de bevalling kunt begeleiden en krijg je praktisch tips. Jullie worden een team!

Mindfulness oefeningen

Door de mindfulness oefeningen leer je met meer mildheid voor jezelf, vertrouwen, geduld en een open blik de bevalling in te gaan zonder teveel verwachtingen wat zorgt voor minder mogelijke teleurstelling. Daarnaast leer hoe je anders met lastige situaties kunt omgaan, dit zorgt veel meer rust en flexibiliteit tijdens de bevalling maar ook daarna.

Data per locatie

(ivm Corona kan het zijn dat de locatie aangepast wordt)

Wat leer je allemaal in deze zwangerschapscursus?

  • Alles over de bevalling van begin tot eind

  • Het loslaten van verwachtingen rondom de bevalling en deze te vervangen door vertrouwen en meer openheid en acceptatie te hebben met hoe de bevalling ook maar verloopt.

  • Verschillende vaardigheden om weeën op te vangen wat doorgaans een snellere en meer effectieve bevalling als gevolg heeft en ook een positievere beval ervaring.

  • Als partners leer je hoe je je vrouw kunt helpen zich te concentreren met name tijdens de meer uitdagende momenten van de bevalling!

  • Om met vertrouwen het ouderschap tegemoet te gaan.

“De bevalling is heel goed en vlot gegaan. De verloskundige was zeer trots op hoeveel rust en beheersing ik samen met mijn partner had. De oefeningen van de partnerlessen hebben ons heel goed gedaan. Was super om mij zo vol vertrouwen te voelen.”

Preview van het lesprogramma:

Les 1: Bevallen doe je ook met je hoofd

Les 1: Bevallen doe je ook met je hoofd

Jouw gedachten en gevoelens kunnen invloed hebben op de bevalling. Hoe kunnen jouw gedachten de bevalling positief beïnvloeden en hoe doe je dat?

Je leert meer over de baarmoeder, vruchtwater, placenta en navelstreng.

Les 2: Rust door loslaten

Les 2: Rust door loslaten

Je leert hoe je bewust en met meer controle kunt omgaan met weeën en lastige situaties? Dit zorgt voor flexibiliteit, rust en kalmte wat een positief effect heeft op het verloop van de bevalling en jouw ervaring achteraf.

Les 3: Positief bevallen

Les 3: Positief bevallen

Wat kan jezelf doen om rust en vertrouwen de hoofdrol te laten spelen tijdens de bevalling, zodat deze sneller kan verlopen en de pijn draaglijker wordt?

Les 4: Omgaan met baringspijn

Les 4: Omgaan met baringspijn

Hoe kun je nu het beste omgaan met baringspijn, wat werkt en wat werkt niet.

Les 5: Minder streven, meer vriendelijkheid

Les 5: Minder streven, meer vriendelijkheid

Wat helpt tijdens de bevalling om bewuste keuzes te kunnen maken en jouw grenzen aan te geven?

I

Les 6: De bevalling en de periode erna

Les 6: De bevalling en de periode erna

Welke factoren hebben allemaal invloed op het verloop van de bevalling en waar heb je eigenlijk wel en geen controle over?

In deze les hebben we het ook kort over de periode na de bevalling.

Les 7: Partneravond - Partner als coach

Les 7: Partneravond - Partner als coach

Wat kun jij als partner allemaal doen om je vrouw zo rustig mogelijk door de bevalling heen te coachen. Hiermee kun jij de bevalling bespoedigen en de pijn draaglijker maken.

Les 8: Partneravond - Als het anders gaat dan gehoopt

Les 8: Partneravond - Als het anders gaat dan gehoopt

Wat als er extra hulp nodig is en welke verschillende vormen van pijnstilling zijn mogelijk?

Na deze twee partneravonden hebben jullie naast meer kennis, ook veel tools ontwikkeld om samen met veel vertrouwen de bevalling in te gaan.

Contact

Je kunt mij ook altijd even appen of mailen voor het maken van een telefonische afspraak als je nog vragen hebt of wat meer informatie wilt ontvangen. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@margotbevalt.nl / 06-52303401

AGB-Code: 08004563
BIG-nummer: 89039693403

Aanmelden voor de zwangerschapscursus

Voorkeur voor locatie: