Met mindfulness en een nuchtere aanpak de bevalling in:

Online Zwangerschapstraining

Praktische zwangerschapscursus, die ervoor zorgt dat jij en je partner, met een positieve mindset, fysiek en mentaal goed voorbereid de bevalling in gaan. In zeven lessen, inclusief 1 les speciaal voor je partner, vertel ik je precies wat je allemaal wilt weten over de bevalling maar ook wat je allemaal zelf kunt doen om met meer vertrouwen de bevalling in te gaan. In je eigen tempo en met handige tips wordt je realistisch en professioneel voorbereid.

Met 6 downloadbare oefeningen voor thuis en 8 ingesproken luisteroefeningen.

De ingesproken luisteroefeningen en achtergrondinformatie over de bevalling zorgen voor bewustwording, vertrouwen en ontspanning. Dit neem je allemaal mee naar de bevalling en zorgt voor een zo voorspoedig mogelijk verloop. Voor partners is er een speciale luisteroefening waarin ze leren hoe ze jou het best kunnen ondersteunen en wordt precies duidelijk wat zijn/haar rol is.

Mijn trainingen zijn gebaseerd op het MBCP programma (Mindfulness Based Childbirth and Parenting) ontwikkeld door Nancy Bardacke.

Wat leer je allemaal in de online training?

  • Hoe kun je de bevalling stimuleren?

  • Alle fases van de bevalling van begin tot eind

  • Omgaan met baringspijn

  • Wat als het anders gaat dan verwacht?

  • Informatie over de verschillende vormen van pijnstilling

  • Oefeningen voor je partner hoe je te coachen tijdens de bevalling

  • Verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken

  • Oefening hoe vang ik mijn weeën op?

Preview van het lesprogramma:

Les 1: Bevallen doe je ook met je hoofd

Les 1: Bevallen doe je ook met je hoofd

Bevallen doe je met je lichaam maar wat vaak vergeten wordt is dat ons brein ook een heel belangrijke rol speelt.

Het zijn onze gedachten en emoties die ons in de weg kunnen staan tijdens de bevalling. Maar het zijn ook de gedachten en gevoelens die de bevalling kunnen stimuleren. Hier gaan we op in en door dit te begrijpen en tijdens de bevalling te kunnen toe passen, gaat voor jou het grote verschil maken!

Les 2: De bevalling van A tot Z

Les 2: De bevalling van A tot Z

In deze les vertel hoe de meeste bevallingen verlopen. Geen enkele bevalling is hetzelfde, maar 85% van de bevallingen valt in het normale gebied.

Als het anders gaat, komt dit door factoren buiten jou om. Fout kun je het nooit doen en het is altijd goed waar je ook voor kiest en hoe het ook gaat.

Les 3: Bewust omgaan met baringspijn

Les 3: Bewust omgaan met baringspijn

Vaak is pijn een signaal van ons lichaam dat er iets niet goed is. Maar signaleert de pijn tijdens een wee ook dat er iets mis is?

Absoluut niet, er is niets mis in ons lichaam! Ik leg je in deze les uit waardoor de pijn komt en hoe je er mee kunt omgaan.

Les 4: Als het anders gaat dan gehoopt

Les 4: Als het anders gaat dan gehoopt

Anders betekent zeker niet dat het niet goed is. Soms is anders een heel wijs besluit.

In deze les vertel ik over verschillende mogelijkheden van hulp tijdens de bevalling en hoe je hier mee om kunt gaan.

Les 5: Verschillende vormen van pijnstilling

Les 5: Verschillende vormen van pijnstilling

We gaan kijken naar de niet-medische en medische vormen van pijnstilling, de voor en nadelen en welke mogelijke invloed dit kan hebben op het verloop van de bevalling.

Les 6: Periode na de bevalling

Les 6: Periode na de bevalling

De periode na de bevalling is vaak een zeer intensieve periode en daarom handig om van te voren even bij stil te staan en je op voor te bereiden.

Ik geef voorbeelden wat jullie zou kunnen helpen om anders naar dingen te gaan kijken, wat voor rust en kalmte kan zorgen.

Les 7: Taak van de partner

Les 7: Taak van de partner

Als partner heb je een heel erg belangrijke rol en dat is de rust en kalmte te bewaken en je vrouw te coachen tijdens de bevalling.

Uit onderzoek is zelf gebleken dat betere support tijdens de bevalling betere ervaringen geeft, los van hoe de bevalling uiteindelijk zal verlopen.

Overzicht alle oefeningen

Overzicht alle oefeningen

We hebben 6 downloadbare oefeningen voor thuis en 8 ingesproken luisteroefeningen.

Je kunt mij ook altijd even appen of mailen voor het maken van een telefonische afspraak als je nog vragen hebt of wat meer informatie wilt ontvangen. Dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

info@margotbevalt.nl / 06-52303401

AGB-Code: 08004563
BIG-nummer: 89039693403

Vergoeding

Heb je aanvullende verzekering dan bieden de meeste zorgverzekeraars een vergoeding van €25 tot €500. Indien nodig ben ik in het bezit van een AGB-code. De cursussen worden gegeven door mij, een verloskundige (dit is soms nodig om een vergoeding te krijgen). Bij twijfel informeer dan even bij je zorgverzekeraar. Vraag hier naar een vergoeding voor zwangerschapscursus (niet voor mindfulness cursus). De training wordt voorafgaande betaald. Pas na afloop van de training kan deze worden gedeclareerd bij de zorgverzekering.

Zie ook https://www.geld.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursus

Aanmelden voor de online training